Grāmatnīcu tīkls "Globuss" apkopojis pagājušās nedēļas pirktākās grāmatas. Grāmatu tops arī šoreiz visai daudzpusīgs - romāni, dokumentālā literatūra, grāmatas bērniem.

Reklāma

Atskatāmies uz grāmatnīcu "Globuss" un internetveikala www.eglobuss.lv aizvadītās nedēļas pirktāko grāmatu topu. 

Grāmatu desmitnieks.

Apkopojot rezultātus par veiksmīgākajām grāmatām vēl pirmssvētku nedēļā, redzams, ka Romijas Felkas "Nolemtie" (izdevniecība "Latvijas Mediji", tulkojusi Ineta Balode) un Maijas Krekles romāns "Lai kurš nu tas būtu" (izdevniecība "Latvijas Mediji", "Vakara Romāna" sērija) ir saglabājuši savu vietu pirmajā trijniekā, taču kā jaunums tur nokļuvusi Lato Lapsas grāmata "Vēža ieņēmumu dienests" (izdevniecība Pietiek.com).

Romijas Felkas detektīvromāns "Nolemtie".



Kā norādīts uz grāmatas vāka, šī ir otrā grāmata "Vēža ciklā". Pirmā - "Iznireļi" - jau iznākusi pirms kā laika un īsu brīdi uzmirdzējusi pirktāko grāmatu sarakstos. Šoreiz autors piedāvā lasītājam sarunu ierakstus, tiesu dokumentus par lietām, kur savu lomu spēlē arī Valsts ieņēmumu dienests un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Grāmata ir dokumentu apkopojums. Pats autors norāda: "Autoram ir savs viedoklis par to, ko tie rāda un ko ne, bet jums jau atkal ir unikāla iespēja - neticiet arī viņam. Lasiet, spriediet, lemiet paši. Jums uz to ir visas tiesības."

Saraksta piektajā vietā ierindojies politiķes un sabiedriskās darbiniece Sandras Kalnietes jaunais romāns "Māte sieva. Sieva māte. Meita sieva" (izdevniecība '"Zvaigzne ABC"). Romāna galvenās varones Ilzes liktenis sākts šķetināt no viņas dzimtas pagātnes perspektīvas. Likteņi, kurus salauzis karš un padomju okupācija. Sibīrijas pierdzes cirstās brūces, kas neaizdzīst vienas paaudzes dzīves laikā. 

Romāns notur lasītāja uzmanību ar sižeta mezgliem, raitu valodu un psiholoģisku vērojumu. 

Laikmeta fons ir milzīga pievienotā vērtība gan lasītājam, jo ikvieni laikmeta grieži atskan sabiedrībā, ģimenē un katrā cilvēkā. Arī šī romāna
varoņi dzīvo īstā, ne iztēles radītā laikā. Romāns ar labām beigām vērīgam un gudram lasītājam.

Paties prieks, ka pārdotāko grāmatu sarakstā iekļuvis Līvas Vecvagares romāns "Tik traki jau nav" (izdevniecība "Latvijas Mediji"). Grāmata, kas savu vietu atradusi pusaudžu un jauniešu auditorijai domāto grāmatu plauktā. Kurš gan ir teicis, ka būt jaunietim mūsdienās ir viegli? Lai kas būtu noticis ar tehnoloģijām un zināšanām, cilvēka daba un bara instinkti vēl joprojām ir turpat, kur tie bijuši vienmēr. Tieši šis ir dzīves periods, kad svarīgi vismaz kaut kādā mērā būt kādas sabiedrības grupas pieņemtam. Lai kāda būtu arī ārējā "man vienalga" poza, kaut kur dziļāk mīt šaubas, vēlme būt saprastam, uzticēties... Sajūta, ka "varbūt tomēr", ievilina Paulu vidusskolas populāro meiteņu sarīkotajā ballītē. Nepaiet daudz laika, lai Paula apjaustu, ka viņa ielūgta ar konkrētu mērķi. Un tā īsti nav vēlme pieņemt viņu savā kompānijā... Autorei izdevies raiti un viegli, jaunajiem lasītājiem labi uztveramā valodā un formā šķetināt ļoti nopietnus un sarežģītus jautājumus, kuri ne vienmēr ir vecāku-pusaudžu dialoga daļa. Bet tas nekādā ziņā nenozīmē, ka tie ir mazsvarīgi. Drīzāk pretēji.

KONTEKSTS

Grāmatnīcas "Globuss" jau 30 gadus pazīstamas kā ārzemju grāmatu un kancelejas preču tirdzniecības tīkls ar 12 grāmatnīcām Latvijā un internetveikalu www.eglobuss.lv ar pasūtījumu piegādi visā pasaulē. Jau vairāk nekā 10 gadus "Globuss" ir populārā vācu rakstāmpiederumu ražotāja "STABILO'' oficiālais izplatītājs Latvijā, piedāvājot kvalitatīvu un oriģinālu sortimentu. "Globuss" ir ideāla pieturvieta grāmatu pasaulē tiem, kuri vēlas iepazīties ar mūsu profesionālo, pieredzējušo speciālistu izvēlētu – ārzemju un Latvijas izdevēju labāko un populārāko izdevumu klāstu. Aicinām ienākt pie mums, kad padomā konkrēts pirkums, un arī tad, kad ir pienācis brīdis apstāties skrējienā un izbaudīt mirkli sirsnīgā atmosfērā starp grāmatām.

Jaunākās grāmatas un kancelejas preces meklē šeit

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.