Pasaulslavenais šefpavārs atklājis, kuri ir viņa iecienītākie restorāni.

Džeimija Olivera darbadienas paiet, gatavojot viņa jaunajā restorānā Londonā, ierakstot raidījumus un izmēģinot receptes jaunām pavārgrāmatām. Viens no viņa hobijiem ir izbaudīt maltīti kādā īpašā restorānā, un viņš padalījies ar to restorānu nosaukumiem, kur pilnībā pārsteidzis savas garšas kārpiņas.

Nesen ar ģimeni no Ziemeļlondonas pārcēlies uz Eseksas grāfisti – protams, šis tiks dokumentēts jaunā TV raidījumā –, viņš ar nostalģiju atceras pabu "The Cricketers", ko apmeklēja bērnībā kopā ar vecākiem, un par godu tam viņš veidos franšīzes "Catherine Street" restorāna ēdienkarti. 

Taču, kad viņš dodas ceļojumos – un tas notiek bieži –, Olivers vienmēr cenšas apmeklēt restorānus, kas viņa vērtējumu skalā izpelnījušies visaugstākās atzīmes.

"De Kas" ir britu šefpavāra mīļākais restorāns Nīderlandē, un uzsvars tā virtuvē likts uz dārzeņiem un garšvielām. "Tajā ir modernā holandiešu Eiropas virtuve," viņš atzīst, piebilstot, ka vislabāk viņam patīk to apmeklēt pavasarī. Šefpavārs Joss Timmers darot brīnumu lietas ar salātiem, tur pasniedz lielisku seviči un sviestmaizes ar garnelēm un krabjiem, un neatpaliek arī ēdieni no cūkgaļas un jēra, kas nākuši no labākajām audzētavām.

Olivera mīļāko restorānu sarakstā ir Londonas "The River Café", kas specializējies itāliešu ēdienos, turklāt "es tur nekad neesmu ēdis sliktu ēdienu". Tas ir dārgs, galdiņi jārezervē laikus, darbinieki ir augsti kvalificēti un nodrošina īstu gastronomisku baudījumu, un klientu vidū ir kinozvaigznes, politiķi, rakstnieki, dzejnieki un "ikviens, kurš vēlas paēst skaistā restorānā". Dž. Olivers ir iecienījis galdiņu, kas atrodas blakus malkas krāsnij, no "kura var redzēt visu, kas restorānā notiek". Viņš īpaši iecienījis āti un norāda, ka restorānā izmanto tikai labākos Itālijas citronus un raudeni.

Kornvolā viņam patīk iegriezties "Nathan Outlaw", kura īpašnieks ir labs viņa draugs un meistarīgi apvienojis labāko no franču virtuves ar angļu klasiku, 

un Olivers dod priekšroku zivju ēdieniem un desertiem, kas esot īpaši garšīgi. "Viņš pat nevēlējās iegūt "Michelin" zvaigzni un šogad pirmo tomēr saņēma," viņš saka par tā īpašnieku. Sidnejā Olivers iesaka Džoša Nailenda restorānu, kurā akcents likts uz zivīm, un ar ēdienkarti virtuāli iespējams iepazīties šefpavāra instagrama kontā, taču jāņem vērā, ka tā pastāvīgi tiek mainīta. Savukārt Ņujorkā viņa sirds pieder Soho restorānam "King", kura šefpavāres kulināru karjeras sāka "The River Café".

"TV3 Life" darbadienās "Džeimija receptes ikdienas maltītēm".

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.