Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā zviedru rakstnieces Emēlijas Šepas (Emelie Schepp) sērijas par prokurori Jānu Berzeliusu nākamo grāmatu "Lācis miegā". Šī ir jau sestā grāmata šajā sērijā. Tulkojusi Vizma Zaķe.

Anotācija: Atriebība ir spēcīgs dzinējspēks. Kad savrupā meža mājā tiek atrasts brutāli noslepkavots vīrietis, turpat atrastais rotaļu lācītis izmeklētājus aizved pie bijušās policistes Filipas Falkas, kura pēc ģimenes traģēdijas dzīvo ar noslepenotu identitāti. Viņa ir vienīgā, kura varētu palīdzēt atrast vainīgo, bet vai viņa vēlēsies sadarboties ar policiju? Arī prokurore Jāna Berzeliusa piedalās izmeklēšanā, taču viņai jāliek lietā visi iespējamie līdzekļi, lai pasargātu vīrieti, kuru mīl. Tajā pat laikā viņš ir apņēmības pilns noskaidrot, kas saista Jānu un no cietuma iznākušo noziedznieku.

Emēlijas Šepas romāns "Lācis miegā".

"Nevarēju nolikt grāmatu malā! Stāsts par Jānu turpinās! Es apskaužu tos, kuri vēl nav izlasījuši šo sēriju, jo viņus gaida lieliska lasāmviela! Šepa raksta ārkārtīgi labi, viņas varoņi ir tik smalki aprakstīti, ka es tos burtiski spēju sajust. 

Nevaru vien sagaidīt, nākamo šīs sērijas grāmatu," 

atsauksme no Goodreads.

Par autori

Emēlija Šepa ir godalgota zviedru kriminālromānu autore, viņa ir saņēmusi Specsavers Reader’s Choice apbalvojumu kā labāka kriminālromānu rakstniece 2016., 2017. un 2018. gadā.  2020.gadā izdevniecība "Latvijas Mediji" laida klajā šīs sērijas pirmo grāmatu "Iezīmēti uz mūžu", kas ļoti ātri iekaroja lasītāju uzmanību.

KONTEKSTS

Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" darbu sāka 1998. gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize". Oriģinālliteratūra allaž ir bijusi izdevniecības galvenais stūrakmens un veiksmes stāsts. Vairāki romāni saņēmuši "Lielo lasītāju balvu". Šodien izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēsturi un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus, bērnu grāmatas. Katru gadu izdevniecība lasītāju rokās nodod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Jaunākās grāmatas meklē izdevniecības veikalā šeit