Neatkarīgās džeza mūzikas izdevniecības "Jersika Records" paspārnē izdota jaunā un daudzsološā latviešu džeza trombonista Vadima Dmitrijeva kvinteta skaņu plate "Integration!".

Reklāma

Jaunajā platē iekļauti pieci skaņdarbi, kas ieskaņoti koncertā džeza klubā "M/Darbnīca" Rīgā, 2022. gada 3. decembrī, Vadimam muzicējot kopā ar savu Hamburgas kvintetu - kolēģiem un draugiem no Hamburgas Mūzikas un Teātra Augstskolas, kuras maģistra nodaļu Vadims pašlaik absolvē.

"Esmu ļoti pateicīgs "Jersika Records" par man doto iespēju dzirdēt manus skaņdarbus platē. Manuprāt, šī mūzika perfekti iederas būt vinilā. 

Tā ir skaista, svingojoša un enerģijas pilna. Šajā ierakstā var dzirdēt labākos manas paaudzes Hamburgas mūziķus, kuri ir izcili tikuši galā ar manu jaundarbu izpildīšanu!" par jauno plati stāsta Vadims Dmitrijevs.

Vadima Dmitrijeva kvinteta vinila plate “Integration!”.

Albuma titulskaņdarbs "Integration" ir iekļauts arī pērn klajā nākušajā Latvijas džeza mūzikas izlasē "Live At The M/Darbnīca Vol.1. (Jazz In Riga, Latvia, 2022/2023)", kurā apkopoti trīspadsmit koncertieraksti, kas veikti šobrīd vadošajā džeza koncertvietā Rīgā - kultūrtelpā "M/Darbnīca" Briāna ielas radošajā kvartālā.

Vadima Dmitrijeva kvintetā muzicē arī pianiste Sofija Ostere (Sophia Oster), saksofonists Kamils Husianovs (Kamil Husyainov), basists Timons Krāmers (Timon Kraemer) un bundzinieks Bastians Menzs (Bastian Menz). Vadims Dmitrijevs tika nominēts Lielajai mūzikas balvai 2023 kategorijā "Gada jaunais mūziķis", kā arī ieguva Lielās mūzikas balvas Delfi publikas simpātiju balvu.

Albuma ieraksts veikts pilnīgi analogi, uz lentes, skaņu režisora Mārtiņa Krastiņa vadībā. Skaņu plates vāka dizainā izmantotas Maijas Moiras Mazanovas un Emīlijas Paulas Andersones fotogrāfijas, bet dizainu veidojuši brāļi Edgars un Mareks Ameriki.

Jauno vinilplati var iegādāties visos mūzikas veikalos, kā arī izdevniecības "Jersika Records" mājas lapā vai Bandcamp platformā. Albums noklausāms arī populārākajās straumēšanas vietnēs.

Plates prezentācijas koncerts notiks festivāla Rīgas ritmi ietvaros, šo sestdien, 6. jūlijā, mākslas centrā NOASS, AB dambī 2, kur no plkst.18.00 darbosies Jersika Stage skatuve un koncertus sniegs Indriķa Veitnera/Ērika Mieža, Vadima Dmitrijeva un Toma Rudzinska kvarteti

Noklausies albumu!

Albums tapis ar VKKF atbalstu.

Vadima Dmitrijeva kvinteta vinila plate “Integration!”.

Aptauja

Kāds ir jūsu biežākais LASI.LV apmeklējuma laiks?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.