Šo skābeno ievārījumu var ēst ar pankūkām, asinsdesu, biezpienu un biezputrām.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 1 kg ķirbja mīkstuma
- 600 g cidoniju šķēlīšu pēc
- sīrupa noliešanas
- 800 g ievārījuma cukura
- 1/2 glāzes ūdens
Pagatavošana
- Ķirbja mīkstumu sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
- Cidoniju šķēlītes liek katlā ar biezu pamatni, pārlej ūdeni, uzvāra un sautē uz lēnas uguns 5 minūtes. Pievieno sarīvēto ķirbi, samaisa ar cidonijām. Ja cidonijas ir sausas, tad pielej vēl nedaudz ūdens un ķirbi pakarsē 10 minūtes, ik pa brīdim pamaisot.
- Pieber ievārījuma cukuru un samaisa. Vāra 10 minūtes. Ja nepieciešams, tad ievārījumu noputo.
- Gatavo ievārījumu lej sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vāciņiem.
- Ievārījumu uzglabā vēsā, tumšā vietā.