Šo skābeno ievārījumu var ēst ar pankūkām, asinsdesu, biezpienu un biezputrām.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķirbja mīkstuma
  • 600 g cidoniju šķēlīšu pēc
  • sīrupa noliešanas
  • 800 g ievārījuma cukura
  • 1/2 glāzes ūdens

Pagatavošana

  1. Ķirbja mīkstumu sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
  2. Cidoniju šķēlītes liek katlā ar biezu pamatni, pārlej ūdeni, uzvāra un sautē uz lēnas uguns 5 minūtes. Pievieno sarīvēto ķirbi, samaisa ar cidonijām. Ja cidonijas ir sausas, tad pielej vēl nedaudz ūdens un ķirbi pakarsē 10 minūtes, ik pa brīdim pamaisot.
  3. Pieber ievārījuma cukuru un samaisa. Vāra 10 minūtes. Ja nepieciešams, tad ievārījumu noputo.
  4. Gatavo ievārījumu lej sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vāciņiem.
  5. Ievārījumu uzglabā vēsā, tumšā vietā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.