Sātīgs, tumīgs – tāds ir ķirbja biezenis. Labi garšo ar saceptām cauraugušas cūkgaļas šķēlēm vai ceptām desiņām.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 800 g ķirbja
  • 250 g kartupeļu
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • Svaigi rīvēts muskatrieksts
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 20 g sviesta
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • Pētersīļu vai kinzas zaļumi

Pagatavošana

  1. Ķirbi nomizo un izņem sēklas, mīkstumu sagriež kubiņos. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos.
  2. Sagrieztos kartupeļus un ķirbjus sajauc ar sāli, maltajiem pipariem un rīvētu muskatriekstu. Dārzeņus saber cepamajā formā un virsu pārrasina ar olīveļļu. Formu pārsedz ar foliju un cep cepeškrāsnī 180 °C apmēram stundu.
  3. Gatavos ķirbjus un kartupeļus sablendē vai sastampā, pievieno sviestu un citrona sulu. Biezeni pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem vai kinzu.
  4. Ķirbju biezenis labi garšo ar saceptām cauraugušas cūkgaļas šķēlēm vai ceptām desiņām.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.