Sātīgs, tumīgs – tāds ir ķirbja biezenis. Labi garšo ar saceptām cauraugušas cūkgaļas šķēlēm vai ceptām desiņām.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 800 g ķirbja
- 250 g kartupeļu
- Sāls
- Svaigi malti melnie pipari
- Svaigi rīvēts muskatrieksts
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 20 g sviesta
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- Pētersīļu vai kinzas zaļumi
Pagatavošana
- Ķirbi nomizo un izņem sēklas, mīkstumu sagriež kubiņos. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos.
- Sagrieztos kartupeļus un ķirbjus sajauc ar sāli, maltajiem pipariem un rīvētu muskatriekstu. Dārzeņus saber cepamajā formā un virsu pārrasina ar olīveļļu. Formu pārsedz ar foliju un cep cepeškrāsnī 180 °C apmēram stundu.
- Gatavos ķirbjus un kartupeļus sablendē vai sastampā, pievieno sviestu un citrona sulu. Biezeni pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem vai kinzu.
- Ķirbju biezenis labi garšo ar saceptām cauraugušas cūkgaļas šķēlēm vai ceptām desiņām.