Madridē esošais restorāns "Casa Botin" pirmo reizi vēris durvis apmeklētājiem 1725. gadā, lai gan zināms, ka ar to saistītais vīna pagrabs uzbūvēts jau 1590. gadā.

Plīts krāsns, kuru joprojām izmanto atsevišķu īpašo ēdienu pagatavošanai, tur neskartā veidā atrodas 293 gadus, un, kā apgalvojuši tagadējie restorāna īpašnieki, tā visu šo laiku nekad ne uz mirkli neesot “izslēgta” – to saglabā siltu arī augu nakti, lai pavāri nākamajā dienā varētu to izmantot savu ēdienu pagatavošanai. Vēstīts, ka šīs kulta iestādes populārākais “firmas” ēdiens ir kočiniljo jeb cepts piena sivēns, un šā cepeša recepte pārceļojusi uz mūsdienām neskaitāmās paaudzēs.

Restorāna "Casa Botin" īpašnieki pauduši, ka allaž cenšas sarūpēt vislabāko sivēnu vai jēru, taču tas itin nemaz nenozīmējot, ka tādēļ it kā novārtā būtu pamesti pārējie ēdienkartē atrodamie ēdieni. Tikpat labi tur var pamieloties ar pietiekami labi pagatavotu, tikko nomakšķerētu heku, svaigu jūras buti, īpaši pasniegtus moluskus, īpašo kastīliešu zupu, atsvaidzinošu gaspačo un citām lieliskām delikatesēm, ko visu allaž var apslacīt ar lielisku vīnu no leģendārā pagraba.

Restorāna tīmekļa vietnē vēstīts arī tas, ka to savulaik apmeklējuši rakstnieki Ernests Hemingvejs, Benito Peress Galdoss, Greiems Grīns un Marija Duena un virkne citu vairāk vai mazāk slavenu un ievērojamu cilvēku.