Kamēr saimniece ķirbja gabaliņus vāra vai tvaicē, no malas raugoties var tikai minēt, kas no tiem taps – pamatēdiens vai garda kūka. Piemēram, šī.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 2 glāzes ķirbja biezeņa
- 1 kārba kondensētā piena
- 4 ēdamkarotes margarīna vai sviesta
- 2 olas
- 1 glāze mannas
- 1/2–1 tējkarote sodas
Pagatavošana
- Lai iegūtu biezeni, ķirbi bez mizas un sēklām sagriež gabaliņos un izvāra vai iztvaicē. Tad mīksto ķirbi izberž caur sietu.
- Bļodā liek ķirbja biezeni, margarīnu vai sviestu, olas, mannu, kas sajaukta ar sodu. Visas sastāvdaļas jauc ar mikseri, līdz masa ir vienmērīga.
- Saputoto masu lej cepešpannā (var izklāt ar cepamo papīru) un vienmērīgi izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 180 °C 35–40 minūtes. Kūkas gatavību pārbauda, iedurot tajā koka iesmiņu. Ja iesmiņš ir tīrs, kūka gatava; ja iesmiņš ir aplipis ar mīklu, tad jāturpina cepšana vēl 5 minūtes.
- Gatavo kūku atdzesē un sagriež taisnstūrveida gabalos.