Ķirbis bieži tiek gatavots Indijas virtuvē.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 500 g ķirbja mīkstuma
- 2 kartupeļi
- 2 pastinaki
- 2 sīpoli
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1–2 ēdamkarotes karija pastas
- 400 ml dārzeņu buljona
- Sāls
- Svaigi malti melnie pipari
- Kinza pasniegšanai
Pagatavošana
- Ķirbi bez mizas sagriež 2,5 cm lielos kubiņos. Kartupeļus un pastinakus sagriež 2, 5 cm lielos kubiņos. Sīpolus sagriež plānās daiviņās.
- Katlā ar biezu pamatni uzkarsē olīveļļu. Pievieno sagrieztos sīpolus un cep uz lēnas uguns, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno kartupeļu un pastinaku kubiņus, pievieno karija pastu un dārzeņu buljonu. Pieber sāli, maltos piparus un visu uzvāra. Katlam uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns 20 minūtes.
- Mīkstos dārzeņus ar putu karoti izņem no šķidruma un saliek uz silta šķīvja. Palikušo buljonu karsē un reducē, līdz tas sabiezē kā mērce.
- Mērci pārlej pāri dārzeņiem. Kinzu sasmalcina un pārkaisa sautējumam.