Izmēģiniet marinādei rīsu etiķi. Tas patisoniem piešķir maigi skābu garšu.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 1 kg patisonu
- Sāls pārkaisīšanai
- 5 cm garš ingvera saknes gabaliņš
- 0,5 litrs rīsu etiķa
- 0,5 litrs ūdens
- 1 kanēļa standziņa
- Dažas anīsa sēkliņas
- 1 tējkarote balto piparu graudu
- 2 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Patisonu sagriež 3 cm biezās šķēlēs, tad kubiņos. Ja nepieciešams, tad patisonu pirms sagriešanas mizo un izņem sēklas. Patisona kubiņus apkaisa ar sāli un samaisa. Saber sietā, to liek virs bļodas un iztur 2–3 stundas. Tad kubiņus noskalo un izber uz izklāta papīra dvieļa nosusināties.
- Ingvera sakni sagriež plānās šķēlītēs. Katlā lej rīsu etiķi, ūdeni un uzvāra, tad pievieno ingvera šķēlītes, kanēli, anīsa sēkliņas, pipara graudiņus un cukuru.
- Marinādei pievieno patisona kubiņus un vēlreiz uzvāra. Izņem no marinādes ar caurumotu karoti un saliek sterilās burkās. Marinādi vēlreiz uzvāra un pārlej patisona gabaliņiem burkā. Burkas aizvāko ar steriliem vāciņiem. Marinējums jāiztur vismaz 1 nedēļu, lai patisoni ievelkas. Ēd kā piedevu pie grilētas, ceptas cūkgaļas vai liellopu gaļas.