Gardums ar bērnības garšu, kam veikalā pirktais klāt nestāv. Kakao masā var iemaisīt arī sarīvētu vai mazos gabaliņos sagrieztu šokolādi, marmelādi, sukādes.
Šokolādes desa
Sastāvdaļas
- 230 g Selgascepumu
- 260 g sviesta
- 270 g dažādu krāsu marmelādes
- 120 g pūdercukura
- 120 g kakao pulvera
- 100 g karamelizētu valriekstu
- 2 olu dzeltenum
Pagatavošana
Cepumus sadrupina gabaliņos, marmelādi sagriež mazos gabaliņos un sajauc kopā ar riekstiem. Katliņā izkausē sviestu. Kad tas padzisis, pievieno olu dzeltenumus. Maisot uzkarsē. Pievieno pūdercukuru un samaisa.
Pieber kakao pulveri, atkal samaisa un pielej cepumu masai. Visu rūpīgi un lēni sajauc.
Veido pēc formas līdzīgu desai, ietin pārtikas plēvē un uz nakti liek ledusskapī sastingt.
Šokolādes servelāde
Sastāvdaļas
- 500 g trauslu cepumu
- 1 kārba kondensētā piena
- 200 g sviesta
- 5 ēdamkarotes kakao
- dažādi rieksti
Pagatavošana
Cepumus salauž mazos gabaliņos, liek bļodā, pievieno izkausētu sviestu un samaisa. Pievieno kakao, kondensēto pienu, sasmalcinātus riekstus un visu rūpīgi samaisa. Iegūto masu izliek uz pārtikas plēves, izveidojot desai līdzīgu formu. Var ielikt saldētavā uz 34 stundām vai uz nakti ledusskapī. Masā var iemaisīt arī sarīvētu vai mazos gabaliņos sagrieztu šokolādi, marmelādi, sukāde