Tiesībsarga birojs medijiem izplatījis preses paziņojumu ar virsrakstu: "Ja Dziesmu un deju svētku tradīcija mums kā valstij ir svarīga, tiesībsargs aicina bez kavēšanās apstiprināt māksliniecisko kolektīvu vadītāju atalgojuma jauno modeli".

Reklāma

Tajā tiesībsargs atgādina, ka tradīciju saglabāšana un uzturēšana prasa milzīgu darbu, laiku un cita veida ieguldījumu. 

Tiesībsargs Juris Jansons.

"Tādēļ tiesībsargs pauž atbalstu Kultūras ministrijas izstrādātajam vienotajam māksliniecisko kolektīvu vadītāju atalgojuma modelim. Praksē tas nozīmētu ieguldītajam darbam atbilstošu atalgojumu," rakstīts paziņojumā. Savukārt no Ministru kabineta līdz šī gada 30. septembrim tiesībsargs sagaidot redzējumu par iespēju apstiprināt ziņojumā paredzēto risinājumu. Tas, lai arī ar kavēšanos, nodrošinātu jauna vienota māksliniecisko kolektīvu vadītāju atalgojuma modeļa ieviešanu vismaz no nākamā gada. 

"Šī tēma ir cilāta kā karsts kartupelis vairāku gadu garumā. Ilgāka kavēšanās nav pieļaujama, jo māksliniecisko kolektīvu vadītāju ieguldījums ir būtisks, 

bet līdz šim nepietiekami novērtēts Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanas elements. Šie svētki nevar balstīties tikai uz entuziasmu un atsevišķām finanšu piešpricēm," uzsver tiesībsargs Juris Jansons.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.