Režisoru Ivara Selecka un Armanda Zača jaunā dokumentālā filma "Turpinājums. Pieaugšana" iekļauta prestižā Amsterdamas Dokumentālo filmu festivāla IDFA oficiālajā programmā.

Reklāma

IDFA – pasaulē nozīmīgākais dokumentālo filmu festivāls – Nīderlandē norisināsies no 14. līdz 24. novembrim, pulcējot pasaules labākos dokumentālistus. Festivāla sadaļā "Signed" tiek iekļauti gan pasaulē atzītu kinematogrāfistu, gan jaunākās paaudzes režisoru darbi.

Zīmīgi, ka režisors Ivars Seleckis IDFA piedalījies ar filmām "Zemnieki" 2022. gadā un "Turpinājums" 2018. gadā. Pašos festivāla pirmsākumos Ivara Selecka filma "Šķērsiela" (1988) 1989. gadā ieguva festivāla galveno balvu un arī Skatītāju balvu, bet 2013. gadā režisors tur viesojās ar "Šķērsielas" triloģijas trešo filmu "Kapitālisms Šķērsielā" (2013).

Ivars Seleckis filmu "Pieaugšana. Turpinājums" veidojis kopā ar režisoru Armandu Začu. Filma tapusi studijā "Mistrus Media", tās operators ir Valdis Celmiņš, komponists Kārlis Auzāns, pētniece un izpildproducente Zane Ozoliņa, montāžas režisors Armands Začs, producenti Elīna Gediņa-Ducena un Gints Grūbe. Ivars Seleckis ir viens no leģendārās Rīgas dokumentālā kino skolas pamatlicējiem; viņa biogrāfiju mēdz salīdzināt ar latviešu kinovēstures īso kursu.

Aptauja

Kāds ir jūsu biežākais LASI.LV apmeklējuma laiks?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.