Sama gaļa ir diezgan trekna un šķiedraina, tādēļ to pirms cepšanas vajadzētu pāris dienas nogatavināt, tad gaļa būs sārta un sulīga.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 700 g sama filejas
  • 1 puravs
  • 3 sēnes
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 100 ml sausā baltvīna
  • 400 ml zivju buljona
  • 200 g saldā krējuma
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • 2 šķipsnas cukura
  • ½ citrona sulas
  • 1 ēdamkarote kausēta sviesta
  • 3 diļļu zariņi
  • 3 ēdamkarotes dažādu sinepju

Pagatavošana

1. Sama fileju sagriež 80–90 g lielos gabalos. Puravu gareniski pārgriež uz pusēm un izskalo smiltis. Tad puravu sagriež gareniski 5 mm platās slejās un perpendikulāri mazos kvadrātveida gabaliņos. Sēnes notīra un smalki sagriež.

2. Pannā izkausē sviestu, pievieno sasmalcināto puravu un cep apmēram 2 minūtes, nepārtraukti apmaisot. Pievieno sasmalcinātās sēnes un apcep 2 minūtes. Apcepto puravu un sēnes pārkaisa ar 1 ēdamkaroti miltu un turpina cept 1 minūti, nepārtraukti maisot. 

Pārlej buljonu un vīnu, tad turpina 5 minūtes karsēt uz lēnas uguns.

 Mērcei pievieno saldo krējumu, turpina karsēšanu, līdz mērce reducējas un iegūst maigi samtainu konsistenci.

3. Sama filejas gabalus pārkaisa ar sāli, maltajiem pipariem, cukuru un pārrasina ar citrona sulu, tad katru gabalu no abām pusēm apkaisa ar palikušajiem miltiem.

4. Lielā cepamajā pannā uzkarsē sviestu, liek sama filejas gabalus un cep no katras puses 3 minūtes, tad turpina cepšanu uz lēnas uguns 8–10 minūtes.

5. Dilles noskalo, nosusina un sasmalcina. Sinepes iemaisa mērcē, pievieno sāli, maltos piparus un sablendē ar rokas blenderi viendabīgā masā.

6. Mērcei pievieno sasmalcinātas dilles. Mērci lej uz šķīvjiem un tai virsū liek sama filejas. Kā piedevas pasniedz vārītus kartupeļus.

 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.