Tunča sagatavošana prasa zināmas iemaņas, bet galvenais, kas jāielāgo - labi apceptam tuncim jēlums būs šķēlītei tieši vidū.
Sastāvdaļas
- 2 tunča steiki (katrs 220–280 g), aptuveni 3 cm biezi
- ½ mazas kaltētas čili pāksts
- ½ ēdamkarotes koriandra sēklu
- ½ ķiploka daiviņas
- 1 sauja sagriezta bazilika
- 1 sauja sagrieztu kinzas zaļumu
- Sāls
- Svaigi malti melnie pipari
- ½ citrona sulas
Pagatavošana
1. Miezerī saberž čili un koriandra sēklas. Pievieno koriandra un bazilika zaļumus, ķiploka daiviņu, citrona sulu, sāli, maltos piparus.
2. Tunča gabalus liek uz šķīvja, apsāla un sapiparo no abām pusēm, rūpīgi ierīvē, tad liek saberztās garšvielas un ierīvē.
3. Biezu pannu rūpīgi sakarsē, tad ar papīra dvieli ieziež olīveļļu. Liek tunča gabalus un cep uz straujas uguns 60 sekundes no katras puses.
Labi apcepts būs tuncis, kuram jēlums būs šķēlei tieši pa vidu.
4. Tunča steiku pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai fritētiem kartupeļiem un svaigu lapu salātiem. Pievieno citrona daivas sulas izspiešanai.