Šī recepte ir tipisks dāņu jaunā gada sagaidīšanas ēdiens. Dāņi īpaši lepojas, ja mencu ir noķēruši paši.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 800 g svaigas mencas
  • 1 mazs sīpols
  • 300 ml zivju buljona
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 2 glāzes piena
  • 1 burkāns
  • 1–2 ēdamkarotes sinepju
  • 500 g kartupeļu
  • 1 ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļu
  • Svaigi malti melnie pipari
  • Sāls

Pagatavošana

1. Kartupeļus nomizo un novāra sāls ūdenī.

2. Mencas gabalus noskalo un tvaiko 5–6 minūtes atkarībā no to biezuma. Tur siltus.

3. Mērcei sasmalcina sīpolu, burkānu un liek cepties pannā, kurā ir izkausēts sviests. Nepārtraukti maisot, karsē, līdz sīpoli ir caurspīdīgi. Pārkaisa miltus, maisa un karsē, pakāpeniski pievieno pienu. Buljonam pievieno sāli, maltos piparus un sinepes, tad pakāpeniski pievieno mērcei.

4. Tvaicēto mencu pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un sinepju mērci. Visu pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.