Sātīga zupiņa uz vistas buljona bāzes. Brokoļu vietā der arī ziedkāposti, arī Čedaras siera vietā var izvēlēties jebkuru citu.
Sastāvdaļas 4 porcijām
- 100 g brokoļu
- 250 ml saldā krējuma
- 400 ml vistas buljona
- 200 g Čedaras siera
- 2–3 ēdamkarotes kviešu miltu
- 50 g sviesta
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 4 apaļas karašiņas
- pustējkarote maltu melno piparu
- tējkarote sāls
Pagatavošana
Karašiņām nogriež augšpusi, izņem mīkstumu, ieliek cepeškrāsnī, lai maizes garoza kļūst kraukšķīga un stingra, jo tās būs zupas bļodiņas. Mīkstumu sagriež kubiciņos un apbrūnina uz pannas bez taukvielām.
Čedaras sieru sarīvē, burkānu sagriež mazos gabaliņos, sīpolu sakapā. Brokoļus sadala mazos gabaliņos, novāra mīkstus sālsūdenī un nokāš. Uz pannas izkausē pusi sviesta un apcep burkānus un sīpolus.
Citā pannā izkausē sviestu un apbrūnina kviešu miltus. Miltiem pielej buljonu, saldo krējumu un maisot karsē, līdz masa sabiezē.
Pieber brokoļus, sīpolus un burkānus. Zupā iemaisa Čedaras sieru un virumu ielej karašiņās. Pasniedz ar maizes grauzdiņiem.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.