Smēriņš no cūku pupām garšos gan uz maizītes, gan kā bieza mērcīte ar dārzeņiem vai pat kā piedeva zivs ēdieniem.
Sastāvdaļas
- 1 kg cūku pupu
- 50 g cietā siera
- svaigi spiesta citrona sula
- olīveļļa (vai ķirbju sēklu eļļa)
- sāls, pipari
- pēc vēlēšanās – ķiploka daiviņa, rozmarīns
Pagatavošana
Novāra cūku pupas un izloba. Ja pupām noņem miziņu un smēriņu gatavo tikai no mīkstuma, humoss būs ekselents, taču nav nekādas vainas, ja sablendēs ar visām mizām.
Pupām pielej eļļu un sablendē viendabīgā masā.
Pēc garšas pievieno maltus piparus, sāli, piespiež citrona sulu, pieliek cieto sieru. Pupu humosam piestāvēs garšaugu nianses: rozmarīns, baziliks, piparmētras lapiņas.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.