Šo saldeni rūgto ievārījumu varēs izmantot, gatavojot rupjmaizes desertus vai pasniedzot kā piedevu putnu gaļai.
Sastāvdaļas
- 1 kg brūkleņu
- 500 g nelielu burkānu
- 300–500 g cukura
- 4 ēdamkarotes citrona sulas
Pagatavošana
Brūklenes uz 2–3 minūtēm iemērc karstā ūdenī, tad nolej uz sieta.
Burkānus sagriež ripiņās un pavāra 10 minūtes, tad nolej uz sieta.
Brūklenes un burkānu ripiņas liek katlā, pievieno cukuru, visu samaisa un karsē uz lēnas uguns 20 minūtes.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.