Ar vistām ir dīvaina vēsture. Bija laiks, kad gandrīz nekas cits kā zilas krāsas putns veikalā nebija nopērkams. Saimnieces izdomāja visvisādas receptes, lai to sagatavotu. Tagad – pērc, kuru daļu no putna gribi: fileju, stilbiņus (jau atkaulotus), spārniņus, akniņas atsevišķi. Tas radošumam paver vēl lielākas iespējas. Drīzāk tagad iesācējam virtuvē sagādā problēmas vistas sadalīšana gabalos. Ko tad? Jācep vesela!

Reklāma

Vistas gaļa ir liesa, ar neitrālu garšu, tāpēc tās gatavošanai var izmantot izteiksmīgas garšvielas, izvēlēties dažādas piedevas. 

Sastāvdaļas

  • vista (1,2–1,5 kg) 
  • 2 ķiploka daiviņas 
  • 1 citrons 
  • zaļumi: pētersīļi, rozmarīns, salvija, timiāns
  • 5 ēdamkarotes olīveļļas 
  • 1 tējkarote sāls
  • malti melnie pipari, paprika 

Pagatavošana

Ja vista bijusi saldēta, to lēni atlaidina ledusskapī, istabas temperatūrā. Putnu noskalo, ar papīra dvieli nosusina. No iekšpuses un ārpuses ierīvē ar sāls un piparu maisījumu. Liek cepešpannā, kas ietaukota ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas, un cep cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 30 minūtes. 

Tikmēr noskalo garšaugus un sīki sagriež, ieber bļodiņā. Pievieno izspiestas ķiploka daiviņas, pielej atlikušo olīveļļu, piespiež citrona sulu, mazliet pierīvē miziņu, pieber piparus. Samaisa. 

Vistu izņem no krāsns un no iekšpuses un ārpuses ieziež ar garšaugu maisījumu. 

Liek atpakaļ krāsnī un cep vēl pusstundu (jo putns lielāks, jo jācep ilgāk). 

Vistu, kas ieziesta ar eļļu, var ietīt divkārt salocītā folijā un cept. 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.