Ķirbis parast i ir liels un vienā gatavošanas reizē to ir grūti apēst. Tāpēc kādu šķēli vienmēr var atlikt pankūkām.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 200 g ķirbja mīkstuma
- 2 olas
- 100 ml piena
- 100 g pilngraudu kviešu miltu
- Sāls
Pagatavošana
- Ķirbja mīkstumu bez mizas un sēklām sarīvē biezenī uz smalkās rīves.
- Sakuļ olas, pievieno sāli, miltus, pievieno pienu un samaisa. Beigās mīklai pievieno ķirbja masu. Mīklai ļauj 30 minūtes nostāvēties.
- Sakarsē pannu, ietauko. Pankūkas cep no abām pusēm zeltainas.
- Ķirbju pankūkas ēd ar skābo krējumu vai balto jogurtu.