Eļļā fritētās cukīni šķēlītes ir kraukšķīgas. Tās ieteicams gatavot un pasniegt uzreiz, lai nezaudētu kraukšķīgumu.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 2 cukīni (5–6 cm diametrā)
- 100 g miltu
- Sāls
- Svaigi malti melnie pipari
- Kaltēts timiāns vai oregano
- 300 ml augu eļļas
Pagatavošana
- Cukīni ar mizu sagriež puscentimetru plānās šķēlēs. Sāli sajauc ar maltajiem pipariem un apkaisa cukīni šķēlītes.
- Uz šķīvja caur sietu izkaisa miltus, tiem pievieno kaltētu oregano un samaisa. Miltos liek cukīni šķēles un vienmērīgi apviļā.
- Dziļā pannā lej eļļu un uzkarsē. Eļļā pa vienai liek cukīni šķēlītes, līdz tās vienā kārtā nosedz virsmu. Vāra, līdz cukīni šķēlītes kļūst zeltainas no abām pusēm. Šķēlītes izņem no eļļas ar caurumoto karoti, eļļu notecina, cukīni šķēlītes vienā kārtā saliek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.