Tradicionālos biezpiena plācenīšus var pašķaidīt ar rīvētu kabaci vai ķirbi, tā pievienojot tik svarīgās šķiedrvielas.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 450 g biezpiena
- 150 g ķirbja mīkstuma
- 2 mazas olas
- 45 g mannas
- 60 g kviešu miltu
- 2 ēdamkarotes cukura
- Sāls
Pagatavošana
- Ķirbja mīkstumu sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves. Sarīvēto ķirbi sajauc ar mannu un atstāj uz 15 minūtēm uzbriest.
- Biezpienu notecina un izberž caur sietu. Olas saputo ar dakšiņu un pievieno biezpienam, pieber miltus, sāli un cukuru. Visu sajauc.
- Savieno ķirbja un biezpiena masu, visu sajauc. Mīklai ļauj 15 minūtes nobriest.
- Uzkarsē pannu un ar karoti liek uz pannas nelielas pankūkas. Cep no abām pusēm zeltainas.
- Pasniedz ar skābu ievārījumu vai grieķu jogurtu, kam pievienots medus.