Ķiršu ievārījums pie pankūkām, ar biezpienu un pienu – tā ir mūžīga vērtība, ko radīt pašam, uzvārot dažas burciņas skābo ķiršu ievārījuma. Turklāt, ja ķiršiem nav izņemti kauliņi, tad garša ir īpaši ķirsīga.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķiršu bez kauliņiem
  • 1 kg cukura
  • 1 glāze ūdens

Pagatavošana

Katlā lej ūdeni, ieber cukuru un maisot savāra sīrupā. 

Sīrupam pievieno ķiršus un vāra uz lēnas uguns, līdz tie sāk grimt katla dibenā.

Karstu ķiršu ievārījumu pilda sterilās burkās un aizvāko. Burkas ar ievārījumu glabā tumšā, vēsā vietā.

Zināšanai!

Kā nosaka ievārījuma gatavības pakāpi

  •  Ja uz atdzesēta šķīvja uzpilinot sīrupa pilienu, tas neizplūst.
  • Ogas kļūst caurspīdīgas, tās var labi samaisīt, un ogas nogrimst sīrupā.
  •  Ievārījumam vairs neveidojas putas.

Kā ievārījumu uzglabāt

Gatavo ievārījumu ieteicams pildīt mazās burciņās, lai vienā atvēršanas laikā visu var apēst. Ievārījumu vēl karstu pilda sterilās burkās un aizver ar plastmasas un metāla vāciņiem. Ievārījumu var saliet burkās un atdzesēt, tad tam virsū liek spirtā samērcētu pergamenta apli. 

Skābie ķirši.