Zemenes cukura sīrupā ir aromātiskas un gardas. Tomēr to faktūra atšķirsies no svaigām ogām. Konservētās zemenes nedaudz saplok un kļūst glumas.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 kg zemeņu
  • 500 g cukura
  • 1 ēdamkarote rozmarīna lapiņu
  • 1 tējkarote citronskābes

Pagatavošana

Zemenēm noņem kauslapas un ogas noskalo. Zemenes liek bļodā, pārkaisa ar cukuru un atstāj uz nakti vai 10 stundām, lai izdalās sīrups.

Sīrupu nolej katlā, pievieno rozmarīna lapiņas, citronskābi un uzvāra. Ogas uzmanīgi saliek burkās un pārlej ar verdošo sīrupu.

Burkām uzliek vākus un pasterizē 85 °C temperatūrā atbilstoši burkas tilpumam. Pēc pasterizēšanas burkām cieši aizskrūvē vāciņus. Burkas apgāž augšpēdus lai atdziest.

Zemenes ir gardas pašas par sevi, tās var izmantot kā piedevas desertiem.

Ielāgo!

Vārot ievārījumu,  ½ l burku ar sīrupu 85 °C  temperatūrā pasterizē 10–15 minūtes, 1 l burku – 20 minūtes, 2 l burku – 20 minūtes, 5 l burku – 30 minūtes. 

Pasterizēšanas laiks atkarīgs no burkas satura – šķidrai masai vajag īsāko laiku, burkai ar augļiem un citiem produktiem – ilgāko. Nekļūdīsies, ja izmantosi karstumizturīgu termometru (piemēram, der cepeša termometrs).