Tipisks zviedru ēdiens. Gatavojot reņģīti, to jāatver, lai tā būtu plakana vienā kārtā.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 16 reņģes
- Rudzu milti
- Rīvmaize
- Olīveļļa
- Sviests
- 10 ķiploka daiviņas
- Garšaugu sāls
- Malti baltie pipari
- 1–2 citroni servēšanai
Pagatavošana
1. Izķidā reņģes, nogriež galvas un izņem centrālo asaku. Zivi atver, lai tā būtu plakana vienā kārtā.
2. Sajauc vienādās daļās rudzu miltus un rīvmaizi.
Rūpīgi apviļā reņģes no abām pusēm.
3. Pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno sviestu. Ķiploka daiviņas sagriež šķēlītēs un saber pannā. Virsū liek reņģes un cep uz lielas liesmas no abām pusēm. Cepšanas laikā apkaisa ar garšvielu sāli un maltiem baltajiem pipariem.
4. Ceptās reņģes pasniedz ar citrona daiviņu sulas spiešanai un ar mizu vārītiem kartupeļiem.