Pikantie ingvera cepumi labi garšos ar ingvera liķieri. Ingvera gabaliņus, kas bijuši liķiera sagatavē, pikantumam var likt uz cepumu mīklas.

Reklāma

Sastāvdaļas


  • 1 ola

  • 3 olu dzeltenumi

  •  250 g pūdercukura

  • 250 g miltu

  •  1 ēdamkarote sasmalcināta ingvera

  •  Ingvera gabaliņi no ingvera liķiera sagataves


Pagatavošana

1. Olu, olas dzeltenumus un pūdercukuru savieno bļodā un liek ūdens peldē. Masu puto, līdz veidojas bieza un vijīga masa. Tad izņem no ūdens peldes un, nepārtraukti maisot, atdzesē. 


2. Miltus sajauc ar sasmalcinātu ingveru un pievieno olu masai. Samīca mīklu. 


3. Virsmu nokaisa ar miltiem, mīklu izveltnē ½ cm biezumā un ar glāzi vai apaļu veidni izspiež mīklas aplīšus 4–5 cm diametrā. 


4. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru, liek mīklas aplīšus, katram virsū uzliek krikumu ingvera saknes no liķiera sagataves. Cepumus uz plāts atstāj 1 stundu, lai mīkla ievelkas.


5. Cepamo plāti liek līdz 180 grādu temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes. 

Karstus cepumus uzmanīgi noņem no plāts un dažas dienas tur, lai tie top mīkstāki. Tikko izcepti ingvera cepumi ir ļoti cieti.