Interesanta recepte, kur satiekas saldā biete un rumā mērcētas rozīnes.
Sastāvdaļas
- 240 g kviešu miltu
- 120 g rupja maluma kviešu miltu
- 180 g biešu masas
- 140 g olīveļļas
- 130 g brūnā cukura
- 30 g kakao pulvera
- 1 ēdamkarote ābolu etiķa
- 1 ēdamkarote cepamā pulvera
- 2 ēdamkarotes ruma
- 100 g rozīņu
- 50 g dzērveņu sukāžu
- 50 g pūdercukura
Pagatavošana
Rozīnes nomazgā un izmērcē rumā. Pagatavo biešu masu: izvāra bietes, sagriež mazos gabaliņos, liek blenderī, pārlej nedaudz ūdens un blendē, līdz iegūta viendabīga masa. Tad pievieno olīveļļu un maisa, līdz abas substances labi sajaukušās.
Pielej ābolu etiķi un atkal samaisa. Pieber cukuru un maisa, kamēr tas izkūst.
Atsevišķā bļodā sajauc abu veidu miltus ar kakao un cepamo pulveri, samaisa un izsijā caur sietiņu. Pielej šķidro biešu masu un izmaisa. Pievieno rozīnes ar visu rumu un dzērveņu sukādes. Maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Tad no mīklas saveļ nelielas bumbiņas, tās apviļā pūdercukurā, saplacina (ap 1 cm biezumā) un liek uz pannas, kurā ieklāts cepampapīrs. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 oC aptuveni 20 minūtes.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.