Rulete pilnībā atbilst nosaukumam, jo sastāv praktiski no šokolādes un olām, bez kripatiņas miltu.

Reklāma


Biskvītam

  • 180 g tumšās šokolādes
  • 6 olas 
  • 180 g pūdercukura


Pildījumam

  • 90 g tumšās šokolādes
  • 300 ml saldā krējuma

Pagatavošana

1. Šokolādi salauž, liek metāla bļodiņā vai katliņā, tad novieto virs katla ar karstu ūdeni. Šokolādi ik pa brīdim apmaisa un silda, līdz tā ir pilnībā izkususi, tad atdzesē.


2. Olām atdala baltumus no dzeltenumiem. Olu dzeltenumus un cukuru liek lielā bļodā un saputo gaišā krēmveida masā. Pievieno izkausēto un atdzisušo šokolādi un maisa, līdz produkti vienmērīgi sajaucas. 


3. Olu baltumus liek citā bļodā un sakuļ stingrās putās. Olu baltumus rūpīgi iecilā šokolādes masā. 


4. Cepamo veidni (23 x 33 cm) izklāj ar cepamo papīru, lej biskvīta mīklu un izlīdzina pa formu. Formu liek iepriekš līdz 180 grādu temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes, līdz biskvīts kļūst ciets. To pārbauda, pieskaroties ar pirkstiem. 


5. Cepamo veidni izņem no cepeškrāsns. Biskvītu pārsedz ar tīru, sausu dvieli. Tam virsū klāj otru dvieli, kas iemērkts ledusaukstā ūdenī un kārtīgi nospiests. Šādi sagatavotu biskvītu tur vēsumā 8 stundas.


6. Pildījumam šokolādi liek karstumizturīgā bļodiņā, to liek virs katla ar karstu ūdeni un, ik pa brīdim apmaisot, silda, līdz šokolāde pilnībā izkūst. Atdzesē. Saldo krējumu saputo.


7. Atdzisušo biskvītu atsedz un novieto uz cepamā papīra, kas bagātīgi apkaisīts ar pūdercukuru. No biskvīta noņem cepampapīru. Biskvītu pārziež ar izkausēto šokolādi, tad virsū liek putukrējumu.

8. Ruleti sāk velt no vienas biskvīta garās malas, paceļot aiz cepamā papīra malas. Ruleti patur 30 minūtes, apkaisa ar pūdercukuru un sagriež gabalos.