Ceptajiem kartupelīšiem pikantu noti piešķirs garšvielu maisījums, bet īpaša piedeva būs pašagavota mērcīte.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 450 g nelielu kartupeļu
  • 3 tējkarotes paprikas pulvera
  • 1 tējkarote maltu romiešu ķimeņu jeb kumīna
  • šķipsna Kajennas piparu
  • pustējkarote sāls
  • eļļa cepšanai

Ķiploku mērcei:

  • 5 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 1 olas dzeltenums
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Mērcei olas dzeltenumu sakuļ biezās putās, pievienojot caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku, piparus un sāli. Pamīšus nelielām porcijām pievieno olīveļļu un citrona sulu, līdz sakulta bieza mērce. Pārsedz ar pārtikas plēvi un noliek malā.

Bļodiņā samaisa paprikas pulveri, romiešu ķimenes, Kajennas piparus un sāli.

Katru kartupeli sagriež 8 plānās daiviņās. Dziļā pannā ielej eļļu aptuveni 2,5 cm slānī. Sakarsē, ieliek kartupeļu daiviņas un, ik pa laikam apmaisot, cep 10 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Ar putu smeļamo karoti kartupeļus izņem un notecina no tiem liekos taukos.

Kartupeļus ieliek lielā bļodā, vēl karstus pārkaisa ar garšvielu maisījumu un uzmanīgi samaisa. Pasniedz ar ķiploku mērci.

Aptauja

Cik svarīgi jums ir žurnālistu un ekspertu komentāri/viedokļi, ko piedāvā LASI.LV?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.