Viegla un gaisīga rulete ar klasisko savienojumu - olbaltums, putukrējums un svaigas zemenes (vai avenes).

Reklāma

Sastāvdaļas

Biskvītam

  • 4 olu baltumi
  • 250 g pūdercukura
  • 45 g mandeļu lapiņu
  • Pūdercukurs apkaisīšanai


Pildījumam

  • 150 ml saldā krējuma
  • 150 g maskarpones siera
  • 250 g svaigu zemeņu vai aveņu

Pagatavošana

1. Olu baltumus sakuļ stingrās putās, pa vienai tējkarotei pievieno un pieputo pūdercukuru un turpina kult, līdz viss cukurs ir pievienots, bet olu baltumu masa ir stingra un spīdīga. 


2. Cepamo plāti (23 x 33 cm) izklāj ar cepamo papīru. Saputoto olu baltumu masu liek uz papīra un izlīdzina vienmērīgā biezumā. Virsmu pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.


3. Cepamo plāti liek līdz 200 grādu temperatūrai iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 8 minūtes. Cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 160 grādiem un turpina cept vēl 10 minūtes, līdz bezē virsma kļūst zeltaina. 

Gatavību pārbauda, pieskaroties ar pirkstiem, bezē jābūt stingram.


4. Bezē biskvītu izņem no cepeškrāsns un izveļ uz cepamā papīra vai tīra dvieļa. Noņem cepamo papīru. Bezē biskvītu atdzesē 10 minūtes.


5. Pildījumam saputo saldo krējumu un pieputo maskarpones sieru. Zemenēm noņem kauslapiņas un gareniski sagriež četrās daļās.


6. Bezē biskvītu noziež ar krēmu, pārkaisa ar zemenēm vai veselām avenēm. Kūku veltnē no vienas garās malas ar cepamā papīra vai dvieļa palīdzību. Savienojuma vietu atstāj zem ruletes. Ruleti liek ledusskapī un atdzesē 30 minūtes. 


7. Pirms sagriešanas ruleti apkaisa ar pūdercukuru un sagriež 2,5–3 cm gabalos.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.