Lieliska recepte maltītei, kas aizgūta no itāļu kulinārās tradīcijas.

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes gabaliņos sagriezta cukīni
  • 100 g fetas vai Edam siera
  • 3 olas
  • 1 glāze vārītu rīsu
  • 2 ēdamkarotes biezpiena
  • maza sauja tumšo olīvu
  • Vidusjūras garšaugu maisījums pēc garšas
  • eļļa

Pagatavošana

Bļodā uzputo olas, pievieno rīsus, biezpienu, piedrupina sieru, pieliek garšvielu maisījumu un visu sajauc. Iemaisa cukīni un ripiņās sagrieztas olīvas. Iegūto masu liek uz plāts, nolīdzina virsu, pārber vēl nedaudz garšvielu maisījuma un cep 180 °C apmēram 45 minūtes. Atdzesē un sagriež gabaliņos.