Viens no klasiskiem, vienkāršiem un ļoti gardiem ēdieniem latviskam galdam svētku reizē.
Reklāma
Sastāvdaļas 1 porcijai
- 70 g rudzu rīvmaizes
- 30 ml saldā krējuma
- 10 g svaigā siera
- 50 g dzērveņu ievārījuma
- pusēdamkarote brūnā cukura
- šķipsna vaniļas cukura
- šķipsna kanēļa
Pagatavošana
Rīvmaizi pārber ar brūno cukuru un kanēli un apgrauzdē cepeškrāsnī. Var izmantot arī veikalā nopērkamo rudzu rīvmaizi.
Saldo krējumu sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, beigās pievieno svaigo sieru.
Porciju trauciņā liek putukrējumu ar svaigo sieru, viegli pārkaisa ar rīvmaizi. Liek pāris karošu ievārījuma, visu izlīdzina un uzkaisa nedaudz rīvmaizes. Atkārto kārtas.Kārtojumu pabeidz ar saldā krējuma micītēm. Pēc vēlmes var pārkaisīt ar maltu kanēli un dzērvenēm.