Parasti pēc šīs receptes gatavo gurķu salātus, bet tikpat labi var gatavot arī cukīni šķēlītes. Vēs ā vietā šos salātus var uzglabāt ilgstoši. Ja cukīni ir jauni, tad tos nemizo.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 1 kg cukīni
- 250 ml 9% etiķa vai 3 ēdamkarotes citronskābes
- 400 g cukura
- 200 g mārrutku (no burciņas)
- 5 ēdamkarotes sāls
Pagatavošana
- Nelielus cukīni ar mizu sagriež 5 mm biezās šķēlītēs. Pāraugušus cukīni jeb kabačus nomizo, gareniski sagriež četrās daļās, izņem sēklas un tad sagriež šķēlēs. Sagrieztos cukīni saber lielā katlā vai bļodā.
- Marinādei mārrutkus izņem no burciņas, pievieno etiķi, sāli, cukuru un visu samaisa. Marinādi pārlej pāri cukīni ripiņām, uzliek šķīvi vai vāku un noslogo. Trauku ar cukīni šķēlītēm uz diennakti liek ledusskapī vai pagrabā.
- Cukīni šķēlītes ik pēc brīža apmaisa, lai iemarinētos vienmērīgi.
- Šķēlītes ar visu šķidrumu pilda sterilās burkās, aizvāko ar steriliem vāciņiem un uzglabā vēsumā.