Dienvidnieku virtuvei raksturīgi produkti, kuriem īpatnēju garšu piešķir medus.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g baklažānu
  • 500 g cukīni
  • 5 cm garš ingvera saknes
  • gabaliņš
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 svaiga čili pāksts
  • 350 g auksti spiestas olīveļļas
  • 75 ml baltvīna etiķa
  • 4 lauru lapas
  • 4 krustnagliņas
  • 3 tējkarotes sinepju sēklu
  • 3 tējkarotes kumīna
  • 3 tējkarotes fenheļa sēklu
  • 4 tējkarotes jūras sāls

Pagatavošana

  1. Baklažānu un cukīni sagriež apmēram 2 cm lielos kubiņos. Ingveru un ķiplokus sasmalcina. Čili pākstij iztīra sēklas un sasmalcina.
  2. Uzkarsē 100 ml eļļas un liek tajā cukīni kubiņus. Cep uz straujas uguns, lai tie ir zeltaini. Ja uguns būs maza, tad cukīni sautēsies. Zeltainos cukīni kubiņus izņem ar caurumotu karoti un saliek bļodā, tad pārrasina ar pusi etiķa un atstāj.
  3. Pannā lej 100 ml eļļas un pievieno baklažāna kubiņus. Kad kubiņi apcepušies zeltaini, tos ar caurumotu karoti izņem no pannas un pievieno cukīni kubiņiem. Pārrasina palikušo etiķi un samaisa ar cukīni kubiņiem. Atstāj marinēties.
  4. Pannā palikušajā eļļā liek sasmalcināto ingveru, čili, ķiploku, pievieno lauru lapas, krustnagliņas, sinepju graudiņus, fenheļa sēklas, kumīnu un maisot pakarsē. Pārkaisa sāli, samaisa un pārber bļodā pāri baklažānu un cukīni kubiņiem.
  5. Palikušo eļļu nedaudz uzsilda, pievieno medu un maisot izšķīdina.
  6. Baklažānu un cukīni kubiņus sapilda sterilās burkās, pārlej ar eļļas un medus marinādi. Burkas aizvāko ar steriliem vāciņiem. Cukīni un baklažāniem ļauj ievilkties vismaz 3 nedēļas.
  7. Cukīni un baklažāni medus marinādē labi garšos kā piedeva gaļai vai arī pastai. Marinējumu var uzglabāt 3 mēnešus vēsā, sausā vietā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.