Bezsala ziemā, kad saule parādās reti, bieži pūš vējš un līst lietus, gribas kaut ko krāsainu un jestru. Ko lai pagatavo garastāvokļa uzlabošanai? Laikā, kad mežacūkas izdodas nomedīt ne sevišķi bieži, no to brīnišķīgās gaļas ir jāpagatavo kaut kas vienreizējs. Asā čili zupa noteikti pacels garastāvokli un iepriecinās garšas kārpiņas.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • Kilograms maltas mežacūkas gaļas
  • Paprika
  • 4–5 tomāti
  • 2 burkāni
  • 4 sīpoli
  • Ķiploka galviņa
  • Gabals selerijas saknes
  • 5–6 nelieli kartupeļi
  • 300 g pupiņu
  • Sviests cepšanai
  • Svaigi pētersīļi
  • Saulē kaltēti tomāti
  • Garšvielas: melnie un asie sarkanie pipari, sāls, cukurs, karijs, malts ingvers, ķiploku pulveris, kadiķogas un saldēts timiāns (tā šis garšaugs saglabā vairāk aromāta)

Pagatavošana

Pupiņas izmērcējam aukstā ūdenī un liekam vārīties. Četru litru katlā lejam divus litrus ūdens. Zupai jāsanāk biezai. Kamēr pupas vārās, pannā apcepam malto gaļu. Kad pupiņas pa pusei gatavas, liekam gaļu klāt, lai vārās kopā. Pievienojam visas garšvielas. Sagriežam kartupeļus un visus pārējos dārzeņus, bet kopā nejaucam. Kartupeļus liekam vārīties. Burkānus, sīpolus un ķiplokus sacepam pannā ar sviestu. 

Pa to laiku pupas, kartupeļi un gaļa jau savārījušies. Liekam klāt saceptos dārzeņus un ļaujam pavārīties. Aptuveni pēc piecām līdz septiņām minūtēm pievienojam papriku, tomātus un kubiciņos sagrieztu selerijas sakni. Tomātus pirms tam arī var apcept. Garšas pastiprināšanai pievienojam saulē kaltētus tomātus un tomātu pastu. Es izmantoju pašu gatavotu kečupu, kura sastāvā ir tomāti, paprika, zaļumi, ķiploki un garšvielas. Kaltētos tomātus, kā arī lielu daļu sauso garšvielu es pērku Promo Cash&Carry veikalā. Kā noslēguma akords nāk sakapāti pētersīļi.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.