Šokolāde ļaujas pārvērtībām, tādēļ, ja starp simtiem garšu grūti atrast savējo, atliek eksperimentēt un fantazēt. PIemēram - pagatavojot neierastāku plātsmaizi no ķirbju biezeņa un tumšās šokolādes.

Reklāma

Šokolādes–ķirbju plātsmaize

Sastāvdaļas

  • 300 g ķirbja biezeņa
  • 250 g kviešu miltu
  • 250 g saldkrējuma sviesta
  • 200 g cukura
  • 4 olas
  • 175 g tumšās šokolādes
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • pustējkarote sāls
  • pustējkarote vaniļas ekstrakta
  • 50 g vīnogu kauliņu eļļas

Lielā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli. Citā bļodā sajauc ķirbja biezeni ar eļļu un kanēli (masai var pievienot arī pustējkaroti kurkumas, kas dos spilgti dzeltenu krāsu).

Sviestu un šokolādi izkausē ūdens peldē.

Olas saputo ar cukuru un vaniļas ekstraktu. Lēnām lej miltu maisījumā un rūpīgi samaisa, līdz masa viendabīga, bez kunkuļiem.

Mīklu sadala divās daļās. Vienu pusi sajauc ar šokolādes un sviesta masu, bet otru daļu ar ķirbja masu.

Cepešpannā ieklāj cepampapīru, vispirms liek daļu mīklas ar šokolādi, tai virsū liek daļu mīklas ar ķirbi un izlīdzina. Tad atkal liek mīklu ar šokolādi, virsū otru mīklu. 

Var atstāt kārtās, un var arī ar naža asmeni izbraukāt līkločus pa mīklu, sajaucot kārtas.

Pārkaisa sasmalcinātus riekstus vai mandeļu skaidiņas. Cep cepeškrāsnī 170–200 grādos 30 minūtes. Atdzesē, sagriež gabalos.

Izkausēta šokolāde.