Saldais biezpiena sacepums ir īsts gardums - gana vienkārši un ātri pagatavojams, turklāt to var ēst gan siltu, gan aukstu.

Biezpiena sacepums

  • 1 kg biezpiena
  • 1 glāze cukura
  • pusglāze mannas putraimu
  • 4 olas
  • vaniļas cukurs

Pagatavošana

Biezpienu izberž caur sietu vai sablendē, lai iegūtu viendabīgu masu. Pievieno mannu, olas, cukuru un vaniļas cukuru. Iegūto masu pārlej ietaukotā pannā, kas izbārstīta ar mannas putraimiem. 

Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī, līdz sacepums kļūst brūns (gatavību var pārbaudīt, iedurot sērkociņu, – ja pie tā nekas nelīp, sacepums ir gatavs). 

Pasniedz ar sablendētām dzērvenēm ar pūdercukuru, var arī uzvārīt dzērveņu ķīseli.

Ja saldētavā vēl ir sasaldētas zemenes ar cukuru, ir īstais laiks tās ņemt ārā, atkausēt un pievienot maltītei.

Zemeņu mērce.