Šī ir samērā laikietilpīga recepte, jo augļu uzvārīšanu sīrupā būs jāatkārto vairākas reizes, tādēļ recepte ieteicama pacietīgai saimniecei. Taču rezultāts būs aromātisks un gards.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 700 g aroniju
  • 300 g bumbieru
  • 1,3 kg cukura
  • 2 glāzes ūdens
  • 1 citrona sula
  • 1 citrona miziņa
Aronijas.

Pagatavošana

Ja bumbieri ir cieti, tos blanšē karstā ūdenī 3–5 minūtes, tad nekavējoties atdzesē aukstā ūdenī. Bumbierus nomizo, sagriež mazos gabaliņos.

Aronijas blanšē 2 minūtes, tad nekavējoties atdzesē aukstā ūdenī.

Katlā ber cukuru, pievieno ūdeni un karsē, maisot izšķīdina cukuru un savāra sīrupu, tad pievieno citrona sulu un miziņas.

Cukura sīrupā saber bumbieru gabaliņus un aronijas, visu uzvāra un nogriež uguni. 

Bumbierus un aronijas tur 6–8 stundas sīrupā. 

Tad atkal uzvāra. Uzvārīšanu un izturēšanu sīrupā atkārto 3–4 reizes.

Karstu ievārījumu pilda sterilās burkās un aizvāko. Ievārījumu uzglabā tumšā, vēsā vietā.

Zini!

Blanšēt nozīmē iegremdēt produktu verdošā ūdenī ap minūti vai ilgāk, pēc tam strauji - aukstā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.