Saldēdienā, ievārījumā, dzērienā un salātos lai smaržo un garšo ilgi gaidītās pašu dārzos nobriedušās, tāpēc tik apetītlīgi aromātiskās zemenes. Ideja vieglām pusdienām - vistas salāti ar zemenēm un rukolu.

Reklāma

Vistas salāti ar zemenēm un rukolu

Sastāvdaļas

  • 400 g vistas girosa (sloksnītēs),
  •  200–0 g zemeņu, 40 g rukolas

Mērcei

  • 1 citrona sula, 
  • 1 ēd. k. olīveļļas, 
  • 3 tējk. graudu sinepes, 
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

Mērces sastāvdaļas sajauc un ar dakšiņu viegli uzputo. 

Uz liela lēzena šķīvja kārto rukolas lapas. Pārlaista pusi mērces.

Notīrītas zemenes gareniski griež četrās daļās un pārber salātiem. Vistas sloksnītes kārto virs zemenēm un rukolas.

Visam pārlej atlikušo mērci.

Zemenes.