Veselīgajiem zaļumu salātiem klāt prasās ne jau treknā majonēze vai krējums, bet gan tikpat svaiga paštaisīta mērce, kuru katrs pieliek savai porcijai pēc savas vēlmes un vajadzības.

Tradicionālā zaļo salātu mērce

  • 1 ēdamkarote sinepju
  • 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote medus
  • sāls, pipari (pēc garšas)

Visas sastāvdaļas liek burciņā, lai vieglāk samaisīt. Aizskrūvē vāciņu un intensīvi krata, gluži kā šeikerī gatavojot kokteili. 

Mērci uz salātiem katrs lej pats. Var piedāvāt, lai ēdēji uzspiež salātiem arī citrona sulu.

Var pagatavot lielāku mērces porciju un dažas dienas noturēt ledusskapī.