Skates mērķis ir piedāvāt starptautiskajiem viesiem, skatuves mākslas profesionāļiem plašu pārskatu par Latvijas teātru piedāvājumu, kā arī veicināt starptautisko sadarbību. Patlaban zināms, ka uz skati pieteikušies vairāk nekā 40 interesenti.

Reklāma

Paralēli skatei notiks arī Latvijas teātru prezentācijas programma, kurā piedalīsies ne tikai teātri, bet arī citas organizācijas, kas rīko festivālus un starptautiskajai sabiedrībai atvērtus pasākumus.

Latvijas teātrī no oktobra līdz novembra beigām notiks vairāki starptautiski un vietēja mēroga pasākumi. Pamatnotikums ir Baltijas drāmas forums, kas ik pa trijiem gadiem notiek Latvijā. Tas ir starptautisks ikgadējs Baltijas valstu teātra notikumus, kas vienkopus pulcē Latvijas, Lietuvas un Igaunijas teātra praktiķus un teorētiķus, piedāvājot plašākai publikai un ārvalstu viesiem iepazīties ar rīkotājvalsts sasniegumiem nacionālajā dramaturģijā.

Iepriekš Baltijas drāmas foruma laikā notika arī viesizrādes, šī tradīcija tika pārtraukta 2014. gadā, tomēr tā atgriežas šogad. Kultūrtelpā "Hanzas perons" 31. oktobrī plkst. 19 varēs noskatīties izrādi "Me too. Sava kliķe" no Lietuvas, Ģertrūdes ielas teātrī 1. novembrī būs skatāms iestudējums "Ēdenes detaļa" no Igaunijas, 2. novembrī interesenti varēs noskatīties Liepājas teātra izrādi "Dziesmu svētki", Rīgas cirkā 4. novembrī būs skatāms iestudējums "Malleus Maleficarum. Jaunais līgums" – režisores Ivetas Poles un vēl septiņu mākslinieču veidota Latvijas un Igaunijas kopražojuma izrāde.

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Eduarda Smiļģa Teātra muzejā 2. novembrī norisināsies starptautiska konference un ceļveža "Latvijas dramaturgi. Tagadnes noskaņa" prezentācija.

Baltijas Drāmas foruma konferences koordinatore Lauma Mellēna-Bartkeviča teic, ka parasti Baltijas drāmas forumā lielākoties tiekas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas teātru pētnieki, taču šogad konference tiek rīkota kopā ar Ziemeļvalstu teātra pētnieku asociāciju. Tas nozīmē sadarbības tīkla paplašināšanu ar ziemeļvalstīm. Konference notiks no 2. līdz 4. novembrim.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.