Receptei vēlams izmantot kādu no baltajām zivim - mencu, līdaku vai heku, savukārt saldais krējums un sviestā saceptie kartupeļi piešķirs zupai vajadzīgo tumīgumu.

Reklāma

Sastāvdaļas 4 porcijām

  • 500 ml zivju buljona

  • 100 ml saldā krējuma 

  • 400 g baltās zivs filejas 

  • 4 kartupeļi 

  • 1 sīpols 

  • 2 ķiploka daiviņas 

  • 3 ēdamkarotes sviesta 

  • 400 g kārba konservētu tomātu 

  • 2 lauru lapas 

  • sāls, pipari 

  • šķipsna Kajenas piparu

  • saišķis pētersīļu 

  • dilles 


Pagatavošana

Zivju fileju sagriež gabaliņos. Sīpolus, ķiplokus nomizo un sagriež sīkos kubiņos. Kartupeļus nomizo un sagriež šķēlītēs. 


Katlā izkausē sviestu un pasautē sīpolus un ķiplokus. Pieliek kartupeļu šķēlītes un nedaudz apcep. Pielej 100 ml ūdens un visu vāra uz lēnas uguns 10 minūtes. Pieliek tomātus, pētersīļus un garšaugus, kā arī zivju gabaliņus. 

Pārlej ar zivju buljonu un vāra vēl 8 minūtes. 


Zupā iemaisa saldo krējumu, pēc garšas pieber sāli un piparus. Izņem lauru lapas un pasniedzot dekorē ar dillēm. 


Zupu pasniedz ar grauzdētu maizīti.


Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.