Klasiska recepte, kas šoreiz papildināta ar zemesriekstiem. Protams, var gatavot arī veģetāru variantu bez gaļas, pildījumu papildinot ar jebkuriem citiem sasmalcinātiem dārzeņiem vai sēnēm.
Sastāvdaļas
- 600 g vistas vai tītara maltās gaļas
- 2 nelieli kabači
- 3 tomāti
- burkāns
- sīpols
- pētersīļi, raudene
- 100 g rīvēta cietā siera
- 50 g zemesriekstu
- sāls, cukurs, malti melnie pipari, čili pārslas
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
Sasmalcinātu sīpolu un sarīvētu burkānu apcep eļļā uz pannas, pievieno malto gaļu un mazliet pasautē. Kā nākamo pieliek sagrieztus tomātus, raudeni, pētersīļus, sāli, piparus, mazliet cukura un arī čili pārslas.
Lēni sautē, laiku pa laikam apmaisot, līdz liekais šķidrums novārījies. Karstā masā iemaisa ēdamkaroti rīvētā siera.
Kabačus gareniski pārgriež uz pusēm. Uzmanīgi izņem mīkstumu.
Kabaču laiviņās liek pildījumu, pārber sieru, pārkaisa sadrupinātus zemesriekstus.
Liek uz plāts, kurā ieklāts cepampapīrs, cep cepeškrāsnī 200 grādos 15–20 minūtes, līdz siers izkusis.