Pārbaudīts salikums, kur ķirbju saldumu lieliski papildina cidonijas skābumiņš.

Reklāma

Sastāvdaļas


  • 2 kg ķirbja

  • 1 kg cidoniju

  • 500 g cukura

Pagatavošana

Ķirbi nomizo, izņem sēklas un sagriež 3 cm lielos kubiņos. Ķirbjus liek katlā, pārlej ar ūdeni un sautē pusmīkstus. 


Cidonijas pārgriež uz pusēm, iztīra sēklas un sagriež plānās šķēlītēs. 

Pusgatavos ķirbjus pilda sterilās burkās, lai tie aizņem 2/3 no burkas. Virsū liek cidonijas.


No ūdens, kurā sautējās ķirbis, un cukura savāra sīrupu. Verdošu sīrupu lej burkās pāri ķirbim un cidonijām. 
Pasterizē 80 grādu temperatūrā (puslitra burkas – 10 minūtes, litra burkas – 15 minūtes). Aizvāko ar steriliem vākiem. Uzglabā vēsā un sausā vietā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.