Buljons būs ļoti gards tāpat ar rupjmaizes šķēli, kā arī būs laba sagatave zupām un dažādām mērcēm. Buljonu sasaldē un izmanto pēc vajadzības.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 1–1,5 l ūdens
- zivju galvas (bez žaunām un acīm), muguras asakas, spuras
- 1 notīrīts, ripiņās sagriezts burkāns
- 1 notīrīta sagriezta pētersīļa sakne
- 1 smalki sagriezts sīpols
- 50 ml olīveļļas
- lauru lapas
- sāls, pipari
- pētersīļu, diļļu, seleriju kāti
Pagatavošana
Katlā ielej olīveļļu, uzkarsē, liek zivju galvas, asakas (zupas izlase) un uz straujas liesmas apcep. Pārlej karstu ūdeni, uzvāra, noputo.
Pievieno sagrieztos dārzeņus, garšvielas, zaļumus un uz lēnas uguns vāra, līdz dārzeņi mīksti.
Gatavo buljonu izkāš un izmanto zupu, mērču gatavošanai.