Bezē, putukrējuma un ogu deserts ir šā garduma pamats. Katra saimniece izdomā kaut ko jaunu. Šoreiz gaisīgais gardums - ar avenēm.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 90 g pūdercukura
  • 2 olas baltumi
  • 1 tējkarote kukurūzas cietes
  • pustējkarote citrona sulas
  • 20 g sviesta
  • 100 g aveņu

Krēmam:

  • 150 ml saldā krējuma (35%)
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • avenes

Pagatavošana

Olbaltumus sakuļ ar pūdercukuru stingrās putās. Pievieno cieti, citrona sulu un maisa vēl 2–3 minūtes. Masu liek konditorejas maisiņā.

Plātī ieklāj cepampapīru, ko noziež ar sviestu. Izspiež 6 piciņas olbaltumu masas.

Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 130 oC, un cep 10 minūtes. Tad temperatūru samazina līdz 90 oC un turpina cept 30–40 minūtes.

Cepumam jāsanāk kraukšķīgam un stingram no ārpuses un mazliet valganam iekšpusē. 10 minūtes atdzesē turpat krāsnī, mazliet paverot durtiņas.

Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru. 

Pieber sauju aveņu, un krēms būs viegli rozā krāsā. 

Uz cepuma uzsmērē krēmu, dekorē ar ogām.

Avenes.

Ieteikumi, gatavojot Pavlovas kūkas

  • Olbaltumam jābūt perfekti stingri saputotam. Tas ir gatavs, ja, ņemot ar karoti, paliek stāvam stingri ar asu spicīti, nevis noplok vai nopil.
  • Cukuram olbaltumā jāizkūst, to maisot, lai nekustu cepšanās laikā krāsnī.
  • Augļi un ogas, ar ko dekorē kūku, var būt daždažādi. Tradicionālajā versijā tās esot zemenes un kivi. Galvenais, lai koši un krāsaini: mellenes, avenes, kazenes, jāņogas (var likt kā ķekaru ar visu kātiņu).
  • Mēdz būt arī receptes, kur putukrējuma vietā izmantots kāds cits krēms, piemēram, svaigā siera vai vārītais krēms.
  • Kūku var pasniegt ar kādu ogu mērci, pārlietu ar izkausētu šokolādi, pārkaisītu ar kakao pulveri, dekorēt ar piparmētras lapiņām.
Melleņu Pavlovas kūka.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.