Vistas filejas austrumniecisko garšu mērcītē garšos kopā ar rīsiem, taču sader arī ar kartupeļiem, pastu vai griķiem.
Sastāvdaļas
- 2 vistas filejas
- 1 sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- sāls, pipari,
- ingvera saknes gabaliņš (2–3 cm)
- 1 kārbiņa kokospiena
- 1 ēdamkarote laima sulas un miziņa
- 1 tējkarote brūnā cukura
- kinza, lociņi
Pagatavošana
Vistas fileju sagriež mazākos gabaliņos (var izmantot mazās filejas), pārkaisa ar sāli un pipariem.
Sagriež sīpolu, apcep sakarsētā eļļā. Pievieno filejas gabaliņus un maisot cep 5–7 minūtes. Gaļu noņem no pannas.
Ķiplokspiedē izspiež ķiploka daiviņas. Uz smalkas rīves sarīvē ingvera saknīti. Liek uz pannas un apcep. Pielej kokospienu, laima sulu un uzrīvē laima miziņu.
Iemaisa mērcē cukuru un vāra aptuveni 10 minūtes, līdz tā kļuvusi biezāka.
Pievieno apceptos filejas gabaliņus un pavāra pāris minūšu. Pieber sāli, piparus pēc garšas. Pārkaisa sagriezto kinzu un lociņus.