Receptē izmantotā tahini ir sezama sēkliņu pasta, kas raksturīga Tuvo Austrumu virtuvei.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 200 g tahini pastas
  • 130 ml kļavu sīrupa

  • 1 ēdamkarote kokosriekstu cukura

  • 225 g mandeļu miltu

  • ½ tējkarotes jūras sāls

  • 2 tējkarotes vaniļas cukura

  • 2 tējkarotes malta ingvera

  • 2 tējkarotes malta kanēļa
  •  ½ tējkarotes rīvēta muskatrieksta

  • 1 tējkarote maltu smaržīgo piparu

1. Izklāj cepešpannu ar cepamo papīru.


2. Tahini pastu liek nelielā katliņā ar biezu dibenu un karsē uz vidējas uguns. Pievieno kļavu sīrupu un kokosriekstu cukuru. Karsē minūti maisot, līdz tahini pasta kļūst gluda un silta. Noņem no uguns.


3. Vidējā bļodā ber mandeļu miltus, sāli, vaniļas cukuru, ingveru, kanēli, muskatriekstu un smaržīgos piparus, viegli samaisa. Pievieno tahini un visu maisa ar koka karoti, līdz viss ir sajaukts. Ar rokām samīca stingru mīklu un sadala divās daļās.

4. Izgriež divus lielus kvadrātus no cepamā papīra (30 cm). Novieto daļu mīklas starp kvadrātiem un viegli izrullē, lai tās biezums ir 6 mm. Izmanto presēšanas paņēmienu, nevis brīvi rullē, jo tahini mīkla ir cieta un tās rullēšanai nepieciešams spēks.


5. Ar piparkūku formiņām izspiež vēlamās formas piparkūkas. Tās liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, apmēram 1 cm vienu no otras. 


6. Piparkūkas cep līdz 170 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 13–14 minūtes.


7. Gatavās piparkūkas izņem no krāsns, ļauj pilnībā atdzist uz cepešpannas. Var rotāt ar olbaltumu glazūru. 


8. Piparkūkas var uzglabāt hermētiskā traukā vēsumā līdz divām nedēļām.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.