Klasiska sacepuma recepte, kas neprasa daudz laika, bet rezultāts garšos visai saimei.
Sastāvdaļas
- 500 g maltas vistas gaļas
- 2 burkāni
- 1 sīpols
- 2 ēdamkarotes kviešu miltu
- 1 ēdamkarote tomātu biezeņa
- 300 ml vistas buljona
- 75 g rīvēta Čedaras siera
- šķipsniņa timiāna
- sāls, pipari
Kartupeļu biezenim:
- 1 kg kartupeļu
- 6–7 ēdamkarotes karsta piena
- 100 g sviesta
- sāls, pipari
Pagatavošana
Kartupeļus nomizo, sagriež un vāra verdošā ūdenī 15–20 minūtes. Nokāš un ar kartupeļu spiedi saspiež biezenī. Pieber sāli un piparus, pievieno sviestu un pienu un rūpīgi samaisa.
Pannā, bieži apmaisot, apcep vistas malto gaļu, sakapātus burkānus un sīpolus aptuveni 5 minūtes. Pārkaisa ar miltiem un uz lēnas uguns cep vēl 2 minūtes.
Pakāpeniski iemaisa tomātu biezeni un vistas buljonu, pieber sāli, piparus un timiānu un sautē 15 minūtes.
Sacepumu pārliek cepamajā veidnē, nedaudz atdzesē, tad pārklāj kartupeļu biezeni, nolīdzina, pārkaisa ar sieru. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 20 minūtes, līdz siers sāk burbuļot un kļūst zeltains.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.